Twinmotion

Magiska, häpnadsväckande, enastående Twinmotion. Det är sällan vi får höra så många superlativ som när någon får se kraften och enkelheten i en mjukvara som Twinmotion.

 

Twinmotion låter dig skapa enastående bilder och filmer av ditt projekt. Med banbrytande teknik och den otroligt kraftfulla Unreal Engine blir resultatet mycket realistiskt och låter dig skapa vackra miljöer rekordsnabbt. Tidigare var du tvungen att delegera uppgiften till en medarbetare med specifika kunskaper inom renderingsteknik och mjukvaror. Med Twinmotion är det ett minne blott! Här kan du själv skapa proffsiga presentationsbilder med en härlig känsla i dina bilder enklare än någonsin - utan att vara väl bevandrad i presentationsteknik.
Twinmotions realtidsrendering tillsammans med ett riktigt biblioteket för vegetation, människor och fordon får du en mycket hög realism i dina renderade bilder, filmer och VR-produkter. Din BIM-modell synkroniseras i realtid mellan ARCHICAD och Twinmotion.

Twinmotion ger dig:

  • Möjligheten att själv skapa enastående bilder utan att anlita en 3D-artist
  • Rendering i realtid - du ser direkt vad du får
  • Imponerande bibliotek med högkvalitativa objekt och material
  • Marknadsledande renderingsmotor med Unreal Engine från Epic Games

Direct Link

Överför din 3D-modell med en knapptryckning! Med en add-on/plug-in som kallas Direct Link slipper du arbetet med att exportera och importera filer mellan programvarorna. Du kopplar helt enkelt ihop ARCHICAD med Twinmotion och uppdaterar modellen närhelst du önskar. Vid första anslutningen överförs material och ljuskällor, vilket förkortar tiden från 3D/BIM-modell till rendering dramatiskt. Kommunikationen fungerar på likvärdigt sätt med Revit och SketchUp. Använder du andra mjukvaror har Twinmotion även stöd för FBX-, SKP-, C4D- och OBJ-format.

Magiska material

När du fått över din 3D-modell till Twinmotion börjar det roliga arbetet med att aplicera material. I Twinmotion finns ett stort bibliotek med många varianter av materialgrupper som kan ge många olika effekter. Twinmotion känner av var de är placerade i den ursprungliga 3D-modellen. Med andra ord kan du ändra materialet på alla fönster samtidigt. 

Genom drag och släpp ser du i realtid hur ditt projekt utvecklas. Ändra, byt och justera hur mycket du vill, om och om igen. Eftersom projektet renderas i realtid behöver du inte vänta på att se resultatet, titta bara på skärmen och njut av ditt projekt.

Vacker vegetation

Skapa mer liv i ditt projekt med vegetation som vajar i vinden och strålar i solen.

Skapa mer liv i din illustration med träd, buskar, blommor med mera. En annan mycket kraftfull funktion är att du kan "måla" ut din vegetation. Välj storlek på objekten och sedan kan du enkelt placera ut träd och buskar längs en sluttning eller runt ett gångstråk i ditt projekt med en pensellik metod. Vegetationen vajar i vinden och har en fysisk känsla vilket innebär att de får ett mycket bra realistiskt utseende. När du exempelvis klickar ut en buske landar den naturligtvis på marken men det mest imponerande är att alla efterföljande buskar du klickar ut ändras slumpmässigt så att din miljö inte blir statisk. Du kan dessutom markera flera olika typer av vegetationselement och Twinmotion placerar ut dem med slumpvis algoritm repetitivt.

Människor och fordon

Du har ett stort urval av inställningar och positioner som du kan använda för att skapa en naturlig scen. När du placerar ut människorna placeras de på närmaste yta. Även här kan du använda den smarta funktionen med grupper när du placerar ut människor och fordon för att få varierande utseenden och konstellationer.

Få dina objekt att röra sig. Träden vajar med vinden och vågorna slår men hur gör vi med fordon? Jo, du kan rita en polygonlinje som blir en rörelsebana som objektet följer. Det kan vara människor, bilar, cyklar, eller helt enkelt vad du vill. Du kan också ändra densitet och antal objekt för att skapa rörelser i t. ex. folkmassor. Det gör verkligen ditt projekt mer levande.

Väder och vind

Wow, till och med vädret kan du ändra! Skapa en illustration med kraftigt regn, snö eller låt det vara en solig dag. Du kan fritt ändra solen, tiden på dygnet och direkt se resultatet tack vare Twinmotions rendering i realtid.

Twinmotion är verkligen ett otroligt kraftfullt verktyg för att skapa precis den känslan du önskar förmedla i ditt projekt!

Fantastiska filter

Självklart kan du även ändra känslan i projektet med olika filter, så som sepiatoner, kopparkänsla eller varför inte en svartvit miljö. Valet är ditt och Twinmotion ger dig frihet att presentera ditt projekt precis som du själv önskar.

Depth of field
Med samma metod som fotografer och filmskapare arbetar kan du selektivt lyfta fram detaljer i ditt projekt med ett kort skärpedjup. Det som är dig närmast kanske skall vara skarpt och det längre bort suddas ut mot horisonten.

Flygande filmer

Du väljer sedan hur du vill dela ditt projekt. Twinmotion låter dig välja mellan flera olika typer av exporter. Du kan skapa bilder, panorama, 360-video, skapa videoklipp eller spara ut till valfritt  VR-headset. 

Twinmotion 2020 har dessutom stöd för BCF, BIM Collaboration Fileformat. Det innebär att du direkt i 3D-vyn kan hänga upp frågor som "post it-lappar" i Twinmotion. Det kan vara att du önskar byta en kulör, flytta en växt eller möblera om. Dessa frågor kan sedan skickas tillbaka direkt till projektören och de hamnar på rätt ställe i deras BIM-verktyg.