Småhus

För dig som arbetar med småhus har vi en bra BIM-lösning. Kombinera ARCHICADs kraftfulla funktioner med ArchiFrame och du har ett komplett system för skiss, bygglovsansökan och projektering hela vägen till produktion med kaplistor och styrning av CNC-maskiner.

Vi har även kunder som involverar säljarna i arbetet tillsammans med kund. Det kan vara att hitta rätt lösning med kunden, göra avrop mm. Dela sedan projektet med alla berörda med hjälp av den fina BIMx-appen! Med den kan mottagaren läsa både ritningar, 3D-/BIM-modeller på webben, datorn, mobilen eller surfplattan.

Nedan har vi samlat länkar som vi tänker är relevanta för dig som arbetar med småhus. Men tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig att hitta en lösning som passar er.

Derome

När Derome Plusshus nu jobbar med Archicad och applikationen ArchiFrame integrerat i programmet går det på ett helt annat sätt att konstruera de lägenhetsvolymer man behöver bygga.

- Vi har redan läsplattor till varje station på fabriken. Att kommunicera digitalt skapar snabbare och mer dokumenterad återkoppling. Vi har historiskt arbetat med många privata bostadsutvecklare och ser nu även mer samarbeten med kommunala bostadsbolag, menar Petra och Jessica. Allt i trä förstås.

BIMhouse

BimHouses koncept på BIM-tekniken, Building Information Model, där Louise ritar i Archicad och lämnar över till Carl Johan. Han tar upp ritningen i ArchiFrame, en addon till Archicad, skapar stommen och laddar den med information som mängd, mått och material. När kunden laddat ner den app, BIMx, som krävs för att öppna projektet i sin telefon eller padda, har hen full insyn i projektet. BimHouse säljer nämligen inte enbart hus, fix färdiga att klappa upp i trädgården.