Stadsplanering & landskapsarkitekt

Vi har användare i Sverige som är landskapsarkitekter, stadsarkitekter mm som använder Archicad och tycker att det är en bra verktyg för deras dagliga arbete. Du skapar snabbt dina ritningar, 3D- och BIM-modeller.

En av dessa användare är Ann-Sofie Silverskär som arbetar med med BIM i sina projekt och använder drönare, GIS, Archicad, Twinmotion, IoT och parametrisk design i sitt arbete. Vi har klipp ihop en kortfilm som visar lite av det material som Karlskrona Kommun använder i sina projekt. 

"Vi använder konceptet i detaljplaneprocessensen, i stadsbyggnadsprojekt samt i den digitala tvilling som håller på att vidareutvecklas mot en realtidstvilling. Här flätas BIM och GIS samman med bland annat IoT för att kunna göra snabba analyser, vilket ger underlag till beräkningar i parametrisk design av kvarter och i framtiden hela städer."  Berättar Ann-Sofie i sitt BIM-arbete.

Som alltid är kommunikation något av det viktigaste vi har. Att andra förstår våra tankar och våra förslag i projektet. Vi är övertygade om att ett sätt att skapa bättre kommunikation är genom bättre visualisering. Archicad hjälper dig att skapa din design och sprida den till andra människor. Det kan vara stadens utformning, golfbanans böljande kullar eller strandkantens utformning.

Vi har samlat information nedan som vi hoppas skall passa just dig. Men du är så klart alltid välkommen att kontakta oss för mer information, boka en demo eller om du har andra frågor.

Archicad

Det är det självklara verktyget för dig som arbetar som landskapsarkitekt eller med stadsbyggnad. Med utmärkt stöd för dwg och andra viktiga filformat får du inte bara in rätt underlag utan kan också exportera ut rätt underlag. 

Utvalda kurser

Vi har samlat ett urval av de kurser vi tycker passar dig som arbetar som landskapsarkitekt. Vi har utbildat över 10.000 personer i Sverige sedan 2002! Det gör att du kan känna dig trygg med de kurser vi erbjuder. Vi utvecklar kontinuerligt våra kurser för att de skall passa för marknadens krav. Att överföra rätt kunskap till dig är vårt störta mål och avgörande för att du skall lyckas.

Visualisering

En viktig del i arbetet är att visualisera ditt projekt på bästa sätt. Vi har flera olika alternativ som du kan välja. Antingen använder du den inbyggda, kraftfulla BIMx som ingår i Archicad eller så väljer du att arbeta vidare i någon tilläggsprogram t.ex Twinmotion eller Cinema4D. Valet är ditt. 

Fojab Arkitekter

Att allting skapas i 3D ger stora fördelar. Vi kan göra solstudier samt dagsljusanalyser vilket är allt viktigare idag. Detta görs via Rhino och Grasshopper vilket kan kopplas direkt till Archicad.

Karlskrona kommun

- Jag har tagit fram ett förslag på hur det kan se ut i Archicad, importerat terrängmodellen, snabbt byggt upp husen och använt drönaren för att samla in texturer från omgivningen. Drönarbilderna lägger jag direkt in i Archicad's modell, berättar Ann-Sofie Silverskär.