Kunskapsportalen

  Vi har en filosofi - att träffa människor ger bättre lärande då det är enkelt att räcka upp handen när hjälp behövs, för att därefter få stöttning framför varje persons dator. Att lära ut med hjälp av skisser på whiteboards blir också en del av den integrerade utlärningstekniken. Det gör att kvalitén hålls hög och kommunikationen är god för alla oavsett datorvana eller förkunskaper. Vi kan säkerställa att ingen hamnar på efterkälken och slutföra kurserna på ett betryggande sätt. Vi har tagit våra på plats-utbildningar ett steg längre och håller numera även väl inarbetade onlinekurser, som gör att vi kan säkerställa en hög kvalitet. 

  Vårt utbud av onlinekurser växer och målet för oss är att nå ut till fler med mer kunskap. Du lär dig väldigt mycket på våra ordinarie kurser men med dessa videokurser kan vi erbjuda mer specifik kunskap inom vissa områden. Dessa kurser är också mer kostnadseffektiva då du inte behöver resa till våra kurslokaler.  
  Sätt på dig hörlurarna, ladda med en fika och följ  med på kursen online, oavsett vart du befinner dig i världen. 

  OBS: Alla kurser är ca 2 timmar långa och kostar 400 kr för VIP-kunder om inte annat anges. 

  FAQ

  Vad är Nolliplans Kunskapsportal? 
  Nolliplan Kunskapsportal är Nolliplans officiella webbplats för know-how och lärande där du kan komma åt kurser och nedladdningsbara digitala häften relaterat till alla GRAPHISOFT-produkter (Archicad, BIMcloud, BIMx) och BIM i allmänhet. Vi utökar ständigt vårt erbjudande, därför rekommenderar vi att du regelbundet besöker portalen för att hålla dig uppdaterad på kursutbudet.

  Vilken typ av kurser kan jag anmäla mig till? 
  Det finns kurser där du kan studera i din egen takt genom självstudier, du kan registrera dig för lärarledda eller blandade utbildningsprogram som erbjuder en kombination av de två tidigare. Du kan också hitta nedladdningsbara digitala häften på denna webbplats. 

  Genomförda kurser 
  För att komma åt kursutbudet krävs ett Graphisoft ID som används vid inloggning. 

  Kontakta oss för beställning av kursen genom att klicka på ”Contact Us”, inkludera namn och företag. Därefter kommer en inbjudan till kursen och faktura skickas till företaget. Beställningen är bindande. 

  Vad är GRAPHISOFT ID? 
  GRAPHISOFT ID (GS ID förkortning) är en unik identifierare, baserad på användarnas e-postadresser, för att tillåta enhetlig inloggning till olika webbsystem (licenshantering, läroportal, etc.) som hanteras av GRAPHISOFT. Varje användare behöver bara ett GRAPHISOFT-ID för att logga in på flera webbplatser.  

  Om du vill veta mer om GRAPHISOFT-ID, check this Help page 

  Ta mig till Archicad 25 kursen

  Archicad nyheter

  Lär dig mer om Graphisofts kontinuerliga innovationer och förbättringar av befintliga och nya verktyg samt arbetsflöden i Archicad. 

  Curtain wall

  Curtain Wall är ett verktyg med många funktioner och möjligheter. Vi går igenom grundläggande funktioner i verktyget som ger en förståelse för hur verktyget fungerar och vilka möjligheter som finns med Curtain Wall.  

  Zoner

  Zoner är ett underskattat verktyg med många olika funktioner och möjligheter i alla skeden i projekteringen. Zoner är även ett av de viktiga element som används i BIM-projekt för samordning och kontroller av projekt och då inte bara arkitektmodeller. 

  Bibliotek

  Korrekt bibliotekshantering är en förutsättning för att behålla BIM-projektet på en hög nivå, hela vägen från skapande av kontorets startfil till återöppnande av arkiverat projekt. 

  Mark

  Archicads inbyggda markverktyg ger dig goda förutsättningar att antingen skapa mark från grunden eller automatiskt utefter filer med höjddata. Genom att kombinera markverktyget med andra funktioner i Archicad kan du använda, analysera och mängda marken på olika sätt, utan att använda tilläggsprogram. 

  Morph

  Låt morph-verktyget hjälpa till med den kreativa designen. Morph har inte några begränsningar - som till exempel bjälklagsverktyget - utan kan skapa former utan begränsningar. Varje linje, nod och yta kan flyttas och formas fritt, och texturer kan finjusteras på varje genererad yta. 

  Man behöver inte GDL-programmera för att skapa komplexa former, eller importera från andra 3D-program. Det går att omvandla allt i Archicad till morph-objekt, och det går därefter att spara dessa som biblioteksdelar. 

  Trappor

  Att skapa och redigera trappor kräver hantering och övervägande med ett flertalet - ibland motsägelsefulla - parametrar involverade. Att säkerställa att alla dessa parametrar och standarder i designen fungerar är en utmanande uppgift för alla projektörer. Archicads trappverktyg är därför flexibelt med en intelligent bakgrundsalgoritm för att säkerställa att trappan som genereras är upp till landets koder och regelverk så långt det är möjligt utefter inställda parametrar. 

  Räcke

  Räckesverktyget används i första hand till att skapa barriärer eller skydd för att förhindra personskador i anslutning till trappor, avsatser eller exempelvis yttertak, men med verktygets stora valmöjligheter är det möjligt att använda det till så mycket mer än enbart sedvanliga räckeselement. 

  Layoutboken

  I layoutboken skapas presentationsmaterial för projekten. Men det finns så mycket mer än att bara placera en vy på en ritning. Lär er hur man kan utnyttja layoutbokens funktioner för att skapa  ritningar på ett enklare och mer automatiserat sätt.