Tillbaka till event & webbinarium

Ti 26/01, 13:00-14:00

Fokus på BIM-kvalitet

Boka plats

Om eventet

Johan Ahrebo driver eget företag, Bidevind Studio sedan 2017 men har arbetat aktivt med BIM sedan 2004. Innan Johan startade eget företag arbetade han på Skanska i 5 år med visualiseringar, anbudsmodeller, skapade projektfilmer/bilder och arbetade i projekt som BIM-samordnare.

Johan arbetar med samgranskning av BIM-projekt, projektupplägg för Archicad-användare, Vidare arbetar Johan även med VR i projekt för att belysa byggsäkerheten på byggplatsen.

På detta webbinarium kommer Johan berätta om varför och hur BIM-kontroller genomförs för att säkerställa en geometrisk och innehållsmässigt korrekt BIM-modell. Hur kan vi arbeta med BIM i projektering och hela vägen till produktion och även förvaltning. OpenBIM är viktigt fokus område som Johan brinner mycket för och nämner ISO 19650 som en viktig del i att ställa rätt BIM-krav redan från början.

Under åren som Johan har arbetat med BIM ser han tydligt vikten av att göra egenkontroller hos varje disciplin innan leverans sker för samordning. Johan berättar kort om detta viktiga arbete och hur det kan gå till i dagens BIM-projektering.

Bidevind 8

Byggentreprenören kan också dra mycket stor nytta av BIM-modellerna något som Johan fått erfara i sitt arbete på Skanska. Han berättar och visa exempel på tillämpning för APD och byggplanering men även byggsäkerhet och tungalyft för att säkerställa en god arbetsmiljö.

Presentatörer

Tomas Rönngren

Sales på Nolliplan

Linkedin

Johan Ahrebo

BIM-manager på Bidevind

Linkedin

Agenda

  • Introduktion av Nolliplan
  • Hur och varför görs BIM-kontroll av geometri och information?
  • Projektering till produktion med hjälp av BIM
  • Vikten av OpenBIM
  • Egenkontroller före BIM-leverans
  • BIM för byggentreprenören

Fyll i formuläret för att boka din plats