Tillbaka till event & webbinarium

On 26/05, 13:00-14:00

Vico Office LIVE BIM mängdning & kalkyl

Boka plats

Om eventet

Vad kostar ett byggprojekt? Det är en vanlig fråga i vår bransch och det är inte alltid helt lätt att svara på och framförallt mycket tidskrävande med all mängd information som måste bakas in. Vi har frågat hundratals personer om de tror att alla skulle få samma resultat om de skulle mängda 187 PDF-ritningar och svaret har varit rungande nej! Det är ju lite synd för det är ju mängderna som driver kostnaderna i projektet. Ju fler innerväggar, desto fler reglar, resurser och ju fler resurser desto fler byggbodar och arbetare osv.

Här spelar Vico Office en avgörande roll i byggindustrin. Tack vare BIM-modellerna som skapas i projekten kan du automatiskt mängda ett projekt på några minuter, något som skulle tagit dagar och ofta veckor. Tänk dig sedan att det kommer en uppdaterad leverans, ytterligare dagar/veckors arbete för att mängda om medans du digitalt kan mängda projektet på några minuter. För de projekt där inte alla arbetar med BIM kan Vico Office även hantera 2D-mängdavtagning precis som vanligt.

Med Vico Office unika platsindelning får du också ut mängderna per plats/läge. Du får snabbt fram svaret på hur många kvm innerväggar som finns i lägenhet 48 på plan 4 och kan utföra inköp efter det.

I Vico Office knyts mängdposterna (t.ex IV3) till ett recept (t.ex 63 Innerväggar med alla sina ingående komponenter) och här i ligger material, arbete som beräknas med spill och åtgångstal vilket ger en total kalkylerad summa för alla IV3. När IV3 sedan uppdateras, uppdateras även kalkylen. Skala sedan upp detta med 100-tals kalkylrecept som är knytna till BIM-modellen och du kan snabbt förstå besparingarna som BIM-ger dig som verkligen vill effektivisera med hjälp av BIM.

Fina funktioner i Vico Office gör att du kan se exakt vad som har kalkylerats och vad som ev har missats. Då timmarna beräknas kan du enkelt knyta dessa till aktiviteter i tidsplanen, men det är ett annat webbinarium med platsbaseradtidsplanering.

Allt detta och mycket mer kommer vi att visa på detta rafflande webbinarium.

Presentatör

Mattias Lundgren

Implementeringsledare på Nolliplan

Linkedin

Agenda

  • Inläsning av BIM-modell
  • Platsindelning
  • Mängdavtagning och namngivning mängdposter
  • Kalkylering med recept
  • Ändringshantering
  • Frågestund
  • Så här kommer du
  • Ta nästa steg, så kommer du igång

Fyll i formuläret för att boka din plats