Tillbaka till event & webbinarium

Ti 23/02, 13:00-14:00

BIM för byggentreprenören

Boka plats

Om eventet

Hur många lägenheter får vi plats med i detta projekt? Vad kostar det och hur lång tid tar det? Hur många HEA 200 profiler har vi på plan 4? Vad väger prefabelementet? Hur skall vi lägga upp vår produktion? Det är några av alla frågor som man som byggentreprenör ställer sig.

Redan i mycket tidiga skeden kan du tillämpa BIM med hjälp av Archicad. I projektutvecklings skedet kan du själv skissa upp dina projekt för att säkerställa att du får ut maximalt på byggytan. Du kan använda dig av kraftfulla koncept som parametrisk design där datorn räknar ut och presenterar 1.000-tals alternativ automatiskt utifrån de förutsättningarna du talar om för datorn. Varför inte skapa vackra visualiseringar med enkla och mycket kraftfulla Twinmotion, utan att anlita expertis?

Du kan sedan återanvända BIM-modellerna för att ta fram investeringskalkyler och underlag till huvudtidplaner för att i nästa skede göra en detaljerad BIM-kalkyl som även är knuten till tidsplanen.

Att granska alla discipliner inför byggskedet är avgörande. Att säkerställa att alla väggar är korrekt littrerade kan vara mycket tidskrävande i vanliga ritningar. Genom att använda oss av Solibri kan du enkelt samordna och återanvända BIM-modellerna som skapas under projekteringen. Dela med dig av modellen med dina kollegor och använd mängderna som underlag till inköp.

Använd ArchiFrame för att automatiskt generera alla reglar i hela ditt projekt, med färdiga kaplistor. Vi visar hur du på ett enkelt sätt kan nyttja BIM-modellen i arbetsbredning, mängdavtagning men inte minst visualisering. En BIM-modell säger mer än 1.000 ritningar.

Med BIMx har du möjlighet att få BIM-modellen och alla ritningar direkt på din smartphone eller surfplatta. Dessa är länkade och du förflyttas enkelt mellan ritning och BIM-modell.

Presentatörer

Torbjörn Kjellström

Kursansvarig på Nolliplan

Linkedin

Tomas Rönngren

Sales på Nolliplan

Linkedin

Agenda

  • Introduktion BIM för byggentreprenören
  • Kundexempel
  • Tillämpning så här kan du göra
  • Ta nästa steg, så kommer du igång

Fyll i formuläret för att boka din plats