Välj Archicad

Spara 82% årligen!
Archicad är inte bara bäst i klassen utan också mest prisvärt. Det är inte konstigt att så många väljer Archicad!

"Vi betalar ca 600 000 kr varje år för BIM-verktyget. Det är en kostnad som inte är försvarbar. Med Archicad är motsvarande kostnad för samma antal användare 107 000 kr”

Bilderna till höger visar exempel på hur mycket du kan spara på att välja Archicad. Vill du veta hur vi har räknat? Kontakta oss så berättar vi även hur mycket du kan spara på att välja Archicad.

Varför inte ta steget direkt och utvärdera Archicad?

Jag vill utvärdera Archicad!

Därför ska du välja Archicad

Bättre ekonomi, designfrihet, valfrihet och högre produktivitet.

Med Archicad är du fri. Fri att bestämma vilken licenstyp du önskar (köp, hyra eller leasing), som till exempel nätverkslicens som du kan dela med andra. Föredrar du att arbeta på en Mac? Inga problem, du väljer! Men det viktigaste är att du känner dig fri att skapa den arkitektur du önskar. Programmet skall inte styra dig, du skall styra programmet. 

Nedan finner du fler anledningar som gör att fler och fler väljer Archicad!

Licensfrihet
Licensfrihet
Stor urval gör det enklare för dig att hitta en licensmodell för just dina behov.
Tack vare en stor variation och möjligheten att dela på licenser på olika sätt får du både bättre ekonomi och mer frihet med Archicad

När andra begränsar alternativen utökar vi dem. Bland annat kan du välja nätverkslicenser, vilket innebär att ni enkelt kan dela licenserna och spara pengar, ca 20%. Vi erbjuder allt från gratis student- och lärarlicenser till utvärderingslicenser och många flexibla alternativ av professionella licenser av Archicad.

Därför är vi säkra på att vi tillsammans med dig hittar den lösningen som passar just dig och ditt företag.

Archicad vs Revit
6000% GIF animering
Filmen ger dig svaret på frågan om vilket BIM-program som är snabbast.

Experimentet utfördes av Graphisoft Center Danmark som visar att Archicad är 6000% snabbare än Revit, 60 gånger snabbare! Filmen är 5 minuter och 29 sekunder lång - väl där att titta på. Nedan kan du läsa om hur testet gick till men för en mer utförlig beskrivning ber vi dig besöka Graphisoft Center Danmark, som har utfört experimentet.

40% och 70%, du är långt ifrån ensam
70 av 50
70% av sveriges största arkitektkontor använder Archicad
Visste du att ca 40% av Sveriges arkitekter använder Archicad?

Men även att 70% av Sveriges största arkitektkontor använder sig av Archicad? Du är sannerligen i gott sällskap när du väljer Archicad. Ungefär 250 nya företag i Norden väljer Archicad varje år. Dessutom utbildar vi på många högskolor och universitet vilket leder till att 100-tals nyexaminerade kommer ut och kan Archicad. Det innebär att det är lätt för dig att växa och anställa dina nästa stjärnor och att du kan känna dig trygg i gemenskapen.

Ledande inom Open-BIM
Samarbeta BIM
Archicad är ledande inom IFC och du importerar enkelt in andra dicipliner
Archicad är ledande inom Open-BIM och IFC för optimalt utbyte mellan olika mjukvaror.

Idag används många olika mjukvaror i ett och samma byggprojekt, anpassade för olika discipliner. Vi tror inte att en mjukvara kan passa alla, på samma sätt som att en rörmokare, elektriker, målare eller snickare inte kan eller vill använda samma verktyg för sina arbetsuppgifter.

Därför är Archicad ledande inom utveckling av arbetsprocesser med öppna filformat för att på bästa sätt kunna dela BIM-modeller med andra mjukvaror och discipliner. Med Archicad sitter du säker för framtidens byggprojekt samtidigt som du vet att du har en mjukvara som är utvecklad just för dig.

Ökad produktivitet
ROI undersökning
Blir du produktivare med ditt BIM-verktyg?

Många av våra kunder upplever en frihet och ökad produktivitet när de byter till Archicad. För några år sedan gjorde Graphisoft en undersökning som visade på att användarna bedömde att de kunde spara 38.9% av tiden. De kunde lägga 10.9% mindre tid på dokumentation och 14.1% mer tid på design, precis som det ska vara. Vidare upplevde 76% att de fick färre problem med projekteringen i Archicad och 66% upplevde att de kunde hantera större projekt utan att anställa fler. 82% fick mer positiva beställare och 12% tjänade mer pengar bara genom att jobba med Archicad.

Vi har till och med kunder som ser möjligheten att fakturera 50 kr mindre i timmen om de arbetar med Archicad istället för andra program som de kan lika bra.

Från skiss till sista arbetshandling
1110x740 Lume spretigt
LuMe är ett av alla företag som byter till Archicad
Du kan göra stora besparingar genom att inte behöva byta program mellan olika skeden

Många har ett program för skiss, ett för BIM och ett för skapande av ritningar. Det är tidskrävande, dyrt både i inköp och för uppgraderingar men inte minst för att upprätthålla kunskap i alla program.

Archicad gör dig avsevärt mer produktiv då Archicad är ett kraftfullt skissverktyg, exemplariskt BIM-verktyg men inte minst ett fullfjädrat projekteringsverktyg för ritningar. Det gör att du kan använda Archicad från skiss till sista arbetshandling.

Svenskanpassningen ingår
Svenskanpassning
OBS: Archicad's svenskanpassning ingår alltid!
För oss är det självklart att lokaliseringen ingår och naturligtvis helt utan extra kostnad!

Att ditt BIM-verktyg är anpassat för svenska marknadens krav på projektering anser vi är självklart. Det är också självklart att lokaliseringen inte skiljer sig beroende på vilken leverantör du har. Med vår lokalisering får du ett färdigt BIM-verktyg som bland annat innehåller:

Svenska lager enligt SIS, projekteringsstruktur, BSAB, BIP-koder, CoClass, fyllningar, svenska rum/zoner, linjetyper, stämplar, ramar, uppställningar, material, 1.200+ objekt på svenska och parametriserbara, IFC-mallar mm.

Vår svenskanpassning har utvecklats i över 20 år tillsammans med våra användare och i nära samarbete med Graphisoft. Den följer de svenska kraven och standarderna vi har i byggindustrin.

Skalbarhet ökar din flexibilitet
Switcher kampanj - Flexiblitet
Känn flexibiliteten med Archicads skalabara licenslösning.
Lite mindre att göra? Inga problem, justera antalet licenser efter ditt behov.

När du väljer Archicad kan du valfritt öka och minska antalet licenser. Du sitter inte fast i långa avtal som kräver att du betalar pengar om du t.ex skulle behöva minska på antalet licenser.

Archicad är skalbart och ett smartare och mer flexibelt val. 

Innovation och framtidssäkrat
Switcher kampanj - LinkedIn
Archicad leder utvecklingen med nya arbetssätt och metoder
Självklart har Archicad ett nära samarbete med McNeel och Grasshopper. Framtidens design är parametrisk.

Archicad är innovativ och ledande inom design och arkitektur, vilket märks på hur produkten anpassar sig efter marknadens behov och nya samarbeten skapas.

Med Parametrisk Design kompletterar du din BIM-modell med nya möjligheter genom att mata in förutsättningarna och kunders önskemål för ditt projekt och datorn hjälper dig med massor av alternativa designlösningar som bygger på dina anpassade regler, krav och erfarenheter från tidigare projekt.

Designfrihet, av arkitekter för byggindustrin
Switcher kampanj - av arkitekter för bygg
Archicad är utvecklat av arkitekter för byggindustrin. Bild: ElinderSten
Visste du att funktioner i Archicad har utvecklats i samarbete med våra svenska användare?

Frihet i att kunna designa exakt det man vill är viktigt vid valet av BIM-verktyg. Med Archicad kan du själv välja det verktyg du tycker passar bäst för det du behöver göra. Rita en dörr med curtain wall eller skapa en egen designad stol med stolpar, bjälklag och friformsverktyget. I Archicad är det möjligt.

Ditt program skall inte begränsa dig, det ska stötta dig och din designprocess. Det är en av anledningarna att så många arkitekter väljer Archicad.

Fungerar lika bra i gigantiska projekt
Gigantiska BIM-projekt
Meredeka 118 projekteras med Archicad!
Visste du att Världens näst högsta byggnad Meredeka 118 projekteras med Archicad?

Archicad 1.0 lanserades 1983 och kunde redan då rita i 2D och 3D trots att det inte fanns så kraftfulla datorer som idag. Det betyder att programmet redan är grunden är skapat för rätt syfte redan från start. Graphisoft har skapat en synnerligen smart mjukvara som skapar möjligheten att arbeta i gigantiska projekt tillsammans med ditt team, online med BIMcloud.

Låt ditt företag och dina projekt växa, Archicad finns alltid där som ett tryggt stöd genom hela processen.

Lika effektivt för mindre projekt
Nationalmuseum mindre projekt
National museum använder Archicad till alla sina utställningar
Archicad passar även dig som arbetar med mindre projekt.

I Sverige har vi massor av användare som arbetar som inredare eller med retail. Archicad fungerar precis lika bra för dig som gör det. Exemplet bredvid visar en modell där man har 3D-skannat marmorfigurer som är en del av utställningen på Nationalmuseum.

Spelmotor ingår
BIMx landskap ÅWL
BIM-modellen och ritningarna integreras BIMx. Projekt: ÅWL Arkitekter
Dela ditt projekt i browsern, smartphonen, eller surfplattan. Modellen och ritningarna integreras.

Du behöver inte investera i en till mjukvara för att dela ditt projekt med dina kunder. BIMx ingår i Archicad och gör att du kan dela ditt projekt på ett mycket fint sätt via appen till smartphones, surfplattor eller via en browser. Då presenteras inte bara ditt BIM-projekt med alla egenskaper utan även dina ritningar som animeras och visas på ett mycket fint sätt i ditt projekt.

BIM-anno 1984!
Archicad anno 1984
Världens mest erfarna BIM-verktyg?!

Det är få BIM-verktyg på marknaden som kan stoltsera med så lång erfarenhet av cad/BIM-utveckling!

Varför är detta kostnadsbesparande? Jo, om du använder samma verktyg år efter år så lär du dig mer och kunskapen finns väl representerad i branschen. Andra system har styrt sina kunder att köpa dyra tillbehör/add-ons och byta hela system för att följa med i utvecklingen. Detta är mycket dyrt, inte bara i inköp och uppgradering utan även överföring av projekt och inte minst all kunskap som går förlorad vid varje systembyte.

Våra kunder som en gång valde Archicad använder fortfarande Archicad vilket de sparar mycket pengar på och behöver bara uppgradera sin egen kunskap till senaste versionen.