BIMx

  Prisbelönade, fantastiska BIMx låter dig spara ut en ARCHICAD fil så att du kan dela din modell och dina ritningar andra. Men en knapptryckning laddar du upp din BIM-modell så att andra kan konsumera projektet på webben eller i en app på telefonen eller surfplattan, utan att ha tillgång till ARCHICAD.

  Med fantastiskt fina animeringar förflyttar sig användaren mellan ritning och 3D modell på ett mycket intuitivt sätt. Du kan också skapa en färdig presentation som lotsar besökaren steg för steg.

  BIMx finns utan extra kostnad tillgängligt i ARCHICAD. Härifrån publicerar man sin BIMx-modell, denna öppnas sedan på exempelvis en iPad.

  BIMx ger tillgång till fullständiga BIM-projekt som innehåller samtliga ritningar samt 3D-modellen. BIMx förändrar hur användarna utforskar ett BIM-projekt på sina mobila enheter, oavsett om de är på kontoret eller byggarbetsplatsen.

  Hämta BIMx desktop viewer för MAC eller WIN HÄR ››

  Du kan även läsa BIMx filer direkt i din browser ››

  BIMx Hyper-models: Detta är en unik teknologi som gör det möjligt att åskådliggöra ett byggprojekt via en dynamisk pekskärm på mobila enheter och låter dig navigera intuitivt i modellen. Tekniken för att visa både 2D- och 3D-information är väldigt enkel och kan hanteras av alla i byggindustrin som behöver åtkomst till informationen. 

  2D- och 3D-övergångar: Att förstå 2D-planer och samtidigt relatera till 3D-vyer är inte självklart för alla. Med den teknik som finns i BIMx går man lätt från 2D till 3D genom att själv peka och dra i modellen och detta ger den unika möjligheten till förståelse och tolkning av information.

  Hastighet vid navigering: Ingen annan mobil lösning ger samma hastigheter och prestanda för åtkomst av informationen. Modellen kan innehålla flera hundra ark av ritningar, detta är inget problem för BIMx Docs (BIMx 2D dokumentation) att hantera utan du når all information snabbt och enkelt.

  Koppling till Molnet: Med en direktlänk till en tjänst i molnet erbjuder BIMx Docs en smidig och enkel kommunikation med samtliga aktörer. Denna tjänst heter BIMx Transfer Service och ser till att du får de senaste uppdateringarna snabbt och effektivt. På detta sätt kan entreprenörer få sin egen digitala kopia av projektet efter behov och man är säker att den alltid är uppdaterad.

  BIMx på bygget.

  Ett väldigt spännande projekt i Perth, Australien som heter 480 Hay Street.

  Se hur byggarna i ett stort projekt dragit nytta av BIM-modeller från olika BIM-system och använt BIMx som en plattform för kommunikation och effektiviserande processer.

  BIMx Presenter.

  Gör en kreativ och snabb presentation som spelas upp för din kund.

  Med BIMx kan du ta fram tydliga och interaktiva presentationer av dina projekt. Lägg över din presentation på din "device" och inspirera dina kunder.

  BIMx på Nationalmuseum

  Joakim E. Werning berättar hur Nationalmuseum nyttjar BIM i sin verksamhet.

  Här visar Joakim E. Werning hur Nationalmuseum i Stockholm bygger en modell över utställningen. Modellen ger en BIMx som hjälper organisationen att placera ut exemplevis tavlor på ett smidigt och passande sätt. Modellen är även tillgänglig på Nationalmuseums hemsida.

  Guide för BIMx

  Step by Step guide för BIMx. Förbered ditt projekt.

  I denna video får du tips på hur du bäst förbereder ditt projekt innan du exporterar det som en BIMx-fil.

  BIMx och Google Cardboard

  Den här filmen visar hur du använder Google Cardboard och BIMx på en iPhone eller Android-telefon.

  BIMx är en prisvinnande app som presenterar ditt projekt på ett väldigt unikt och mångsidigt sätt.