Archicad för dig som är arkitekt

Archicad är ett komplett digitalt verktyg för arkitekten - från skisstadie till färdig bygghandling och allt däremellan. Du kan visualisera dina projekt med 3D-modellerna, producera högkvalitativa 2D-ritningar och leverera kompletta BIM-modeller.

Det märks tydligt att fokus är på design och Arkitektens arbete. Vi menar allvar när vi säger att Archicad är utvecklat av arkitekter för  arkitekter. Archicad är utvecklat med extern kommunikation i åtanke och lämpar sig väl för samarbeta med andra externa mjukvaror, antingen via öppna filformat som IFC eller direktkoppling i form av plugins. Dessutom finns det ett stort utbud med tillbehör för att utöka funktionaliteten ytterligare. Vi levererar Archicad anpassat enligt svensk standard och vi har utvecklat egna funktioner för att du ska snabbt komma igång och vara effektivare i ditt arbete.

Nedan har vi valt ut relevanta länkar och artiklar för dig som är arkitekt, men tveka inte att kontakta oss så berättar vi mer och svarar gärna på dina frågor. 

ARCHICAD

Självklart ska du välja älskade ARCHICAD som ditt skiss och projekteringsverktyg, det tycker vi och väldig många med oss. Du kan använda ARCHICAD från riktigt tidiga skiss skeden till avslutande bygghandlingsprojektering med ett och samma verktyg. Du kan arbeta med mindre rot-projekt och läsa in 3D-skannade modeller eller nya gigantiska shopping centrum som Mall of Scandinavia!

ARCHICAD är frihet, det låter dig välja en licensform och prismodell som passar just er. Du kan till och med välja om du vill köra ARCHICAD på Mac eller PC då ARCHICAD är lika välbyggt och stabilt på båda operativsystemen.

New call-to-action

SOLIBRI kvalitetssäkra ditt arbete

SOLIBRI är marknadens kraftfullaste mjukvara för att säkerställa att BIM-modellerna innehåller rätt information, är geometriskt korrekta och följer BIM-manualen. 

För dig som arkitekt är SOLIBRI en mycket viktig del i din arbetsprocess. Precis som du kanske gärna öppnar en PDF-fil innan du levererar den så kanske du vill öppna IFC-filen och säkerställa att du levererar enligt de kraven som ställs. Du kan skapa egna relger som kontrollerar ditt arbete. Vi brukar kalla det egenkontroller före leverans.

Du kommer troligtvis bli förvånad över hur mycket hjälp du kan få av SOLIBRI och med SOLIBRI conection får du en LIVE koppling till ARCHICAD där du kan härleda de olika frågeställningarna. 

Många kurser att välja på

Vi har väldigt många kurser som passar dig som arkitekt. Allt från grundkurser, fortsättningkurser och specialist kurser för visualisering, projektering och GDL-programering. Vår förslag är att du kikar närmare på vårt kursutbud och kontaktar oss om du har några frågor.

Värt att veta är at vi har utbildat över 10.000 personer i Sverige sedan 2002! Det gör att du kan känna dig trygg med de kurser vi erbjuder. Vi utvecklar kontinuerligt våra kurser för att de skall passa för marknadens krav. Att överföra rätt kunskap till dig är vårt störta mål och avgörande för att du skall lyckas.

Twinmotion

Twinmotion låter dig skapa enastående bilder och filmer av ditt projekt. Med banbrytande teknik och den otroligt kraftfulla Unreal Engine blir resultatet mycket realistiskt och låter dig skapa vackra miljöer rekordsnabbt. Tidigare var du tvungen att delegera uppgiften till en medarbetare med specifika kunskaper inom renderingsteknik och mjukvaror. Med Twinmotion är det ett minne blott! Här kan du själv skapa proffsiga presentationsbilder med en härlig känsla i dina bilder enklare än någonsin - utan att vara väl bevandrad i presentationsteknik.
Twinmotions realtidsrendering tillsammans med ett riktigt biblioteket för vegetation, människor och fordon får du en mycket hög realism i dina renderade bilder, filmer och VR-produkter. Din BIM-modell synkroniseras i realtid mellan ARCHICAD och Twinmotion.

Parametrisk Design

Graphisoft har alltid legat i  framkant i utvecklingen och alltid varit öppnat upp för andra produkter att ansluta till ARCHICAD. Det gäller även fantastiska lösningar som kopplingen mellan Rhino Grasshopper och ARCHICAD. Arbetsflödet är mycket smidigt och låter dig skapa fantastisk, optimerad arkitektur. 

Denna kraftfulla teknik låter dig utifrån givna data låta datorn itterera fram massor av olika design lösningar för ditt projekt. Du kanske önskar ha 4 st 3 rums lägenheter på plan 4 och 8 st 5:or totalt var av 3 av dem ska ha en balkong mot väst och totalt sett ska projektetsbyggarea bebyggas till 80%. Låt sedan datorn göra jobbet, otroligt kraftfullt sätt att använda datorn på!

EcoDesigner STAR

Ecodesigner star låter dig återanvända din BIM-modell för att göra energiberäkningar. Dra nytta av fördelarna med avancerad simulering och rapportering av energiprestanda för dina byggnader skapade i ARCHICAD. 

EcoDesigner Star är kompatibel med flera andra filformat för vidare hantering via t.ex gbxml och PHPP som gör det möjligt för andra konsulter att återanvända ditt arbete från ARCHICAD. 

BIMcloud

Gör ditt jobb hemifrån, tillsammans med dina kollegor i samma projekt! BIMcloud har funnits länge men aldrig varit så lätt att använda som nu med denna tjänst. 

Några av fördelarna med BIMcloud som tjänst är:

  • Inga egna servrar behövs
  • Ingen IT investering
  • Ingen IT kunskap
  • Snabb och enkel implementering
  • Flexibel och skalbar lösning
  • Sömlösa uppdateringar

Du får en egen privat server där du inte behöver involvera IT-specialister och ingen installation är nödvändig.

BIMx

Med fantastiskt fina animeringar förflyttar sig användaren mellan ritning och 3D modell på ett mycket intuitivt sätt. Du kan också skapa en färdig presentation som lotsar besökaren steg för steg. BIMx finns utan extra kostnad tillgängligt i ARCHICAD. Härifrån publicerar man sin BIMx-modell, denna öppnas sedan på exempelvis en iPad.

BIMx ger tillgång till fullständiga BIM-projekt som innehåller samtliga ritningar samt 3D-modellen. BIMx förändrar hur användarna utforskar ett BIM-projekt på sina mobila enheter, oavsett om de är på kontoret eller byggarbetsplatsen.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig