Nyhet 27 April 2020

Friheten att skissa lyfter projekt för Studio Streck. När Martin Häger och Lars Alfredsson på Studio Streck skulle förverkliga Brothers koncept i ny butik, är friheten att skissa i ARCHICAD betydelsefull. De modellerade snabbt idéer, bedömde, fick nya uppslag och släppte loss sin kreativitet för att matcha kundens krav.

 

En lokal som väntar på att bli inredd till en välkomnande butik är ytligt sett tom. Men inte för inredningsdesignern Martin Häger. För sin inre syn placerar han ut tänkbara hyllor och skepp och ser möjligheter att gestalta butiken för att den ska uppfylla kundens intentioner om attraktion och köpbeteende. Tillsammans med parhästen Lars Alfredsson är de Studio Streck som sedan 2013 inreder till största delen retail och showroom, men även kontorsmiljöer. En av kunderna inom konfektion är Brothers och Studio Streck skapade deras butik i Gallerian i Stockholm som invigdes 2018. Brothers har ett tydligt koncept baserat på kunskap inom försäljning och kundupplevelse.

- Projektet inleddes med en kontakt med deras konceptansvarige, berättar Martin. Jag och Lars fick en brief om butikens särskilda förutsättningar och krav som vi sedan konkretiserade i olika förslag.