Nyhet 15 August 2019

Visualisering med ARCHICAD viktigt steg när trygghetsboende i Skåne gestaltades. Loftgångar kan vara ljusa, luftiga och välkomnande.

 

Den tanken visualiserade arkitekterna på Jakobsson Pusterla med hjälp av Archicad och 3ds Max. Det var en av utmaningarna när byrån gestaltade ett nytt trygghetsboende söder om Höganäs. En skånegård med skydd mot väder och vind och en naturlig mötesplats i centrum. Det var en stark inspirationskälla för arkitekterna på Jakobsson Pusterla när de gavs möjlighet att tillsammans med Midroc Properties Development delta i en markanvisningstävling för trygghetsboende i Viken i Höganäs kommun.

 

- Vi ville skapa ett boende som ska kännas som en by och präglas av småskalighet, säger arkitekten Olivier Gras. Därför gestaltade vi fyra huslängor som leder tankarna till en gård. Tanken harmonierar väl med det omgivande landskapets kulturmiljö men också till den gamla fiskebyn, som Viken en gång var. Markanvisningstävlingen avgjordes i år och arkitektbyråns och byggherren Midrocs förslag vann. Bygget planeras dra igång nästa år.