ARCHICAD kurser

Här hittar du alla våra kurser gällande ARCHICAD på en enda sida, allt från grundkurser till mer GDL-kurser där du lär dig programmera egna objekt. Vi erbjuder också företagsanpassade kurser där ni får kursen för er själva, väljer datum och till viss del påverka innehållet i kursen. Vårt mål är alltid att på effektivaste sätt överföra kunskapen från kursledaren till kursdeltagarna. Därför har vi begränsat antal platser i våra kurslokaler, för att upprätthålla en hög kvalitet och säkerställa att alla får det stöd som var och en behöver.

I alla våra kurser ingår svenskt kursmaterial, lunch och fika. Kurserna hålls i våra lokaler om inte annat anges.

Grundkurs, 3 dagar

Du kommer att lära dig att projektera i ARCHICAD och använda majoritet av programmets alla verktyg och funktioner. Under tre dagar ritar du upp ett hus för att få ut ritningar och renderingar. De första två dagarna lär du dig steg för steg att hantera de olika 3D-verktygen, från bjälklag till tak, fönster, inredning, hantering av objekt och 2D-information. Allt fokus kommer att ligga på att du ska kunna modellera på ett effektivt och bra sätt. Dag tre skapar du ritningar baserat på det du tidigare har gjort. Lär dig att spara ut eller hämta in externa filformat som DWG och få till enklare renderingar. Förkunskaper: Du ska kunna hantera Mac eller Windows.

Fortsättningskurs, 1 dag

En påbyggnadskurs av ARCHICAD Grundkurs där fokus ligger på uppstyrning av projektfilers element som exempelvis byggmaterial, klassificeringar, egenskaper, kontroll av areor, volymer och rumsfunktioner, utöver kontroll av projektdokumentationer. Förkunskaper: Du ska ha gått en grundkurs i ARCHICAD och jobbat effektivt minst en månad med programmet. Eller ha arbetat med ARCHICAD det senaste året på daglig basis.

Modelleringskurs, 1 dag

En påbyggnadskurs av ARCHICAD Grundkurs där fokus ligger på mer avancerad modelleringsteknik för att kunna ta sitt projekt till en mer avancerad modellnivå. Där fördjupad teknik för de olika verktygen möjliggör mer avancerad design och en högre projekteringsnivå.

Förkunskaper: Du ska ha gått en grundkurs i ARCHICAD och jobbat effektivt minst en månad med programmet. Eller ha arbetat med ARCHICAD det senaste året på daglig basis.

Kreativ presentation, 2 dagar

Målet med denna kurs är att ge deltagare idéer och verktyg för att förbättra sina presentationer skapade i ARCHICAD. Varför behövs förbättrade arkitektoniska visualiseringar? För att kommunicera sin designidé och skapa ett mer effektivt sätt för alla ta del av designprocessen i. Denna kurs är skapad med syftet att lära dig hur du använder och kombinerar ARCHICAD-funktioner för bättre visualisering av din BIM-modell.

Förkunskaper: 
Du ska ha gått en grundkurs i ARCHICAD och jobbat effektivt minst en månad med programmet. Eller ha arbetat med ARCHICAD det senaste året på daglig basis.

GDL objekt

GDL, geometric description language, är ett mycket smart språk som gör det möjligt att skapa parametriserbara objekt i extremt små filer. Exempel på ett parametriserbart objekt ser du i animeringen. 

I denna kurs får du lära dig grundläggande GDL - programmering. Först hur du på enklast sätt skapar objekt i Archicad utan någon skriptning, sedan går vi igenom hur ett parametriskt objekt kan skapas med hjälp av bara GDL script.

Förkunskaper: Du ska ha övergripande förståelse om vad ett script är och vad det gör.

DWG hantering, 1 dag

BIM har en stark framfart på marknaden och vi skall skapa högkvalitativa BIM-modeller som är geometriskt korrekta och med rätt information. Men vi behöver fortfarande utbyta ritningar som t.ex dwg-filer. ARCHICAD har ett ypperligt stöd för dwg och du lär dig mer om det på denna kurs.

Genomgång av DWG-translatorn och hur du ställer in allt för att få ut dina DWG-filer på det sätt du önskar. Vi går även igenom olika sätt att jobba med DWG i ARCHICAD-projekt.

Förkunskaper: Grundläggande ARCHICAD-kunskaper.

Morph, fria former, 1 dag

I ARCHICAD hittar du morph-verkyget, friformsmodellering som fungerar som en mer avancerad sketch-up. Du kan göra allt från dubbelkrökta komplexa ytor, detaljer till att få till det där sista för att din 3D-modell ska bli prefekt. Du kommer att lära dig att modellera friare i ARCHICAD utan att begränsas. Ändra på befintliga objekt och element och enkelt göra snygg stadsplanering. 
Under en dag går du igenom alla morphens olika delar med start från en kub för att jobba oss vidare till att göra komplexa former direkt i 3D-fönstret. Du kommer att kunna dra 3D-linjer från plan och fasad, omvandla befintliga objekt till editerbara morphobjekt och hur man omvandlar tillbaka. Även se till vilka begränsningar och övriga möjligheter du har med morph-verktyget.

Förkunskaper: Du ska vara bekväm med att navigera runt i 3D-läget och jobba i ARCHICAD.

Energiberäkning, 1 dag

Genomgång av inställningarna för ARCHICADs konstruktionselement som används till klimatskalet, förbereder modellen och dess omgivning för en energiutvärdering samt går igenom olika inställningarna för just energiberäkning. Vi tittar även på tekniker för att få ut väderanalys, energibehovsanalys och energiförbrukning- samt effektiviseringsanalys under kursdagen och förtydligar skillnaderna mellan den inbyggda energiberäkningsmotorn versa betalversionen Ecodesigner Star och genererar rapporter enligt Boverkets BFS (energideklaration).

Fyll i formuläret om du önskar att vi kontaktar dig