Archicad

70% av Sveriges 50 största arkitektkontor använder Archicad.

Archicad  är ett av de mest älskade BIM-verktygen, man kan ju undra varför? Anledningarna är nog många, allt från enkelheten att skissa och visualisera och direkt fortsätta med en effektiv projektering. Andra tycker att prismodellen och ekonomin är mycket kundvänlig inte minst att hela svenskanpassningen ingår! Vissa är övertygade om dess förträffliga, kraftfulla, smarta och smidiga funktioner som Archicad  erbjuder.

Vi har även kunder som älskar att Archicad fungerar både MAC och WINDOWS! Vi har många gånger fått höra att Archicad gör det roligare på jobbet, ja till och med att det är beroendeframkallande, så kul är det!

Med Archicad kan du skapa 2D-ritningar, 3D-modeller och skapa BIM-modeller (genom att applicera mer data). Du kan använda mjukvaran från den tidigaste skissen till färdiga bygghandlingar eller till och med styra CNC-maskiner. Enkelheten och bredden, att allt finns i ett och samma verktyg är något som kännetecknas med Archicad. Många anser sig öka produktiviteten inom sin projektering med ca 40% jämfört med traditionell projektering.

Du kan designa och projektera allt från möbler och inredning till fartyg och stora sjukhus, arenor eller shopping centrum, eller världens näst högsta byggnad, Merdeka 118!

Nyheter om Archicad
Fler
Landskap & Stadsbyggnad
Stadsplanering med Archicad

Så växer Karlskronas digitala tvilling fram

Arkitekt
Per Rathsman - BIM från 1500-talet

Per Rathsman hörde av sig till oss och berättade att han arbetade med ett roligt projekt som vi fick publicera. Nedan får ni Pers presentation och bilder som han skapat i Archicad.

Archicad
Merdeka 118

Visste du att världens nästs största byggnad, Merdeka 118 designas och projekteras i Archicad? Det är sant! Detta extremt stora projekt projekteras av Fender Kastalidis där man intensivt arbetar med...

Arkitekt
LuMe Arkitekter byter till Archicad

Ett bättre flow stod högt på önskelistan när Jonas Medberg och Sara Lundquist tog över arkitektbyrån LuMe Arkitekter AB i Malmö. Därför ersatte man byråns många program med ett, Archicad, som klarade...

Film
André Agi om parametrisk design

Det är magiskt och Parametrisk Design är verkligen ett kraftfullt sätt att dra nytta av datorkraften och låter dig arbeta avsevärt effektivare med hjälp av BIM och digitalisering i ett imponerande...

Arkitekt
Lindberg & Westelius Architects

En ärligare bild av projekteringen Projekteringen blir mer verklig när dagsljus, väder och vind och strömmar av folk och trafik tar plats i modellen. Och aldrig tidigare har vi kunnat rendera vår...

Inredare
Studio Streck

Friheten att skissa lyfter projekt för Studio Streck. När Martin Häger och Lars Alfredsson på Studio Streck skulle förverkliga Brothers koncept i ny butik, är friheten att skissa i ARCHICAD...

Arkitekt
Pontus Möller Arkitekter

Tidseffektiva renderingar underlättar beslut Med blixtsnabba renderingar i Twinmotion testar arkitekten Reinhold Klein olika alternativ tillsammans med kunden. En kreativ dialog som ger besked och på...

Archicad är frihet

Archicad är friheten som låter dig skissa, modellera, skapa rendera, visualisera dina projekt på ett mycket enkelt sätt. Använd kraftfulla funktioner så som trollspöt, sketchrendering, pipetten och sprutan mfl. Ja listan kan göras lång, kontakta oss istället så visar vi på alla smarta funktioner, kanske något som du också kommer att älska?

Archicad är produktivitet

Puh! Dags att uppdatera de där 196 ritningarna med de nya fönster bredderna och spara ut nya PDF-filer, DWG-filer, göra nya renderingar och exportera IFC filer... Nu är det administrativa arbetet minimerat. Med Archicad kraftfulla Navigator skapas ritningar och bilder på löpandeband! Allt hänger ihop, rätt lager tänds och släcks, rätt penninställningar för export till dwg och andra pennor till PDF-filerna för printning och varför inte en flygning och skissrendering i farten!

Archicad är svenskanpassat

Vi arbetar intensivt med att anpassa Archicad till svenska markanden! Omedelbart efter installationen är klar kan du börja arbeta eftersom svenskanpassningen ingår i installaionen. Lager, pennor, ritstämplar, objekt, fyllningar, skrafferingar, linjetyper, mappstrukturer, IFC-exporter allt är färdigt. Vi gör allt vi kan för att din upplevelse i Archicad skall bli så bra som möjligt och att du så snabbt som möjligt är igång!

Archicad är flexibelt

Du har mycket stora friheter och möjligheter att beskära, filtrera och släcka det du inte vill se. Flexibiliteten gör att du alltid hittar något sätt att presentera ditt projekt på. Du kan använda lager, markerningsverktyget, 3D vy inställningar och mycket mycket mer.

Filmen bredvid visar hur du enkelt kan illustrera ditt projekt med hjälp av det enkla men kraftfulla markeringsverktyget.

Archicad är visualisering

Archicad ger dig mycket stor frihet att direkt skapa bilder, flygningar och exportera ut ditt arbete till appar för att konsumera ditt projekt på mobila enheter. Du kanske har en design som du vill dela med din kund? Spara då ut projektet som en BIMx fil och dela den med kunden. Mottagaren kan fritt navigera runt i projektet och uppleva utan att behöva något cad-verktyg.

Men inte nog med det, renderingsmotorn är något fantastiskt.Archicad använder sig av CINEMA 4D's renderingsmotor. Den har använts för att göra många kända filmer så som Spiderman, Blade Runner mfl. Du har så många alternativ att presentera ditt projekt med så något borde passa dig!

Archicad är smart

Med kraftfulla funktioner som Trace & Reference kan du enkelt lägga in en PDF, en DWG eller ett skannat underlag som du sedan kan se igenom eller snäppa mot. Du kan direkt skapa en modell av projektet. Men denna funktion gör det också möjligt att se andra våningsplan eller andras ritningar mot det du själv ritar. Det är precis som med gamla då tidens skisspapper/smörpapper som du lägger under och sedan kalkerar av det du ser igenom. Archicad drar nytta av gamla smarta metoder i en ny modern lösning.

Archicad är intelligent

Med smarta funktioner kan du till exempel skapa en 3D-vy för måttsättning. Det gör det ännu enklare att kommunicera dina lösningar. Vi brukar säga att en 3D-modell säger mer än tusen ritningar. Men tänk vad bra det blir när vi kan göra måttsatta ritningar i 3D! 

Archicad är OPEN-BIM

Alla skall få välja sitt favoritverktyg, det man tycker bäst om och är mest produktiv med. Att man sedan fritt skall kunna utbyta projektfiler så som dwg, ifc, pdf-filer mm är en självklarhet. Du kan läsa in installationskonsultens IFC-fil från andra system eller spara ut en IFC-fil som sedan konstruktören kan utgå ifrån när de gör sin lastnedräkning. Ett arbetsflöde av filer i projekteringen som är avgörande och kräver öppna format!

Archicad är parametriserabart

GDL-objekten som används i Archicad parametriserade, de kan t.ex byt utseende beroende på skala på ritningen! Ett objekt kan väga några kilobyte men ändå uppfylla alla krav du har på t.ex ett köksskåp. Du kan byta luckor, handtag, bänkskiva, sockel, färg mm. Då objekten är så lätta betyder det att de sällan tynger ner din modell och du kan inreda ditt projekt med fina smarta objekt som är svenskanpassade och ingår i Archicad!

Archicad är mobilt

Dela med dig av glädjen i projektet med andra. Archicad har en inbyggd möjlighet att exportera ditt projekt till en spelmotor. Den filen kan sedan alla andra konsumera i sin dator, surfplatta eller mobiltelefon. Wow faktorn blir extra påtaglig när ritningarna animeras fram och du flyger genom byggnaden i den presentation du har skapat. Allt detta ingår i Archicad!

Archicad är mycket mycket mer

Det finns så mycket att berätta om Archicad, att visa och beskriva styrkan får inte plats här. Det är också så att du kanske har några särskilda behov som vi inte tar upp här. Därför är det bästa att boka ett möte och resonera om hurArchicad kanske kan hjälpa dig och dina kollegor på bästa sätt. Fyll i formuläret nedan så bokar vi in en träff.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig