Arkitekter för Arkitekter 2019

  Årets event gick av stapeln den 6:e maj i Bryggarsalen Konferens i Stockholm. Vi hade ca 150 intresserade och nyfikna besökare.

  I årets upplaga av Arkitekter för Arkitekter kunde vi lyssna på tre av Sveriges intressantaste arkitektkontor, petra gipp studio, Urban Design och Tengbom som berättaade om sina projekt och hur de arbetar.

  Vi visade även ett koncept där du kan prissätta din design på ett nytt, unikt sätt. Symetri visade hur BIMeye används av BAU arkitekter. IVL berättade om de kommande kraven på klimatdeklarationer och hur vi kan lösa detta på ett smidigt sätt.

  Nedan kan ni se varje föreläsning i sin helhet.

  Miljöinstitutet - IVL - The Movie

  Martin Erlandsson berättar om de kommande kraven på klimatdeklaration

  Enligt förslaget ska alla byggprojekt från 2022 skapa en klimatdeklaration. För att möta framtidens krav och för att vi värnar om miljön och vår planet samarbetar vi med IVL. Martin Erlandsson på IVL Svenska Miljöinstitutet, berättar om kraven och hur branschen kommer att behöva anpassa sitt sätt att arbeta

  Tengbom - The Movie

  P-Huset Mode i Skövde
  Hur designar man en komplicerad fasad bestående av 12 761 st keramiska rör under ett sent skede i detaljprojekteringen av ett helt nytt parkeringshus?
   
  Här berättar Dennis och Michael hur deras team kunde dra nytta av algoritmisk design för att kunna förverkliga ett fasadkoncept utöver det vanliga.

  Lär mer om Tengbom här ››

  Urban Design - The Movie

  Infrastruktur som god granne
  Helena berättar om erfarenheterna från storskaliga infrastrukturprojekt som Värtaverket. Dessa har lett Urban Design in på oväntade vägar där de utforskar möjligheterna för hur infrastruktur kan berika staden estetiskt och tillföra nya användningsområden.

  Läs mer om Urban Design här ››

  petra gipp studio - The Movie

  Emil Bäckström, Arkitekt

  Formuleringar
  Process, verktyg och språk - projekt av petra gipp studio
  Lär mer om petra gipp studio här ››

  BIMeye - The Movie

  BIMeye 3.0 - ny version med flera nyheter för ARCHICAD.

  Här visar Pål Janson och Petter Alm från Symetri nyheter i BIMeye 3.0 och visar på goda exempel från BAU Arkitekter i projektet Sthlm01. BAU arkitekter är ett av de kontoren som använt BIMeye i flera projekt.

  Prissätt din design

  Har du någon gång ställt dig frågan, vad kommer detta projekt att kosta? Har du fått vänta i veckor på att få ett svar, där resultatet är över budget och ni måste göra ett omtag för att skära ner på kostnaderna?
  Genom att använda modellen och VICO har vi skapat ett flöde som ger dig nya möjligheter.

  Kontakta oss för att få veta mer ››