Prissätt din de$ign

Vad kostar ett hus?

Har du någon gång ställt dig frågan, vad ditt projektet kommer att kosta, vad kommer det att kosta om jag ändrar t.ex fasaden? Har du fått vänta i veckor på att få ett svar, där svaret är över budget och du måste göra ett omtag för att skära ner på kostnaderna? Då är du inte ensam.


Vi har tagit fram ett koncept, prissätt din de$ign! Tekniken är enkel och med några enkla medel och enhetliga arbetssätt kan du själv komma igång och besvara frågan vad ditt projekt kommer att kosta och hur ändringarna påverkar budgeten!


Med vårt integrerade arbetsflöde mellan BIM-modellen, t.ex ArchiCAD, andra BIM-verktyg eller IFC och kalkylering i Vico Office har vi skapat ett koncept där du kan prissätta din design på ett nytt, unikt sätt. Det gör dig betydligt mer effektiv på att besvara frågan vad ett hus kostar.


Det är dags för byggindustrin att på allvar börja dra nyttan av tekniken som finns på marknaden, implementera en digital process och fokusera mer på analyser än att mäta på ritningar.

1. BIM-modellering

Antingen ställer du BIM-krav så att någon annan bygger BIM-modellen som du vill ha den. Det är viktigt att ställa rätt krav, inte för höga och inte för låga. Vi har tagit fram ett gratis BIM-dokument för att hjälpa dig på traven men också utformat en BIM-kravkurs för dig som vill fördjupa dina kunskaper och öka förståelsen.

Eller så skapar du BIM-modellen själv. Det är inte raketforskning. Skapa din BIM-modell som volymer eller väggar, fönster, dörrar, bjälklag osv. Modellera dem med korrekta mått och en logisk och konsekvent namngivning, svårare än så är det inte!

2. BIM-kalkylering

Nu lyfter du in BIM-modellen i Vico Office för automatisk mängdning och vidare kalkylering. Om du arbetat med mallfiler knyts recepten direkt till de objekt du har modellerat och du får automatiskt ut en kalkyl. I annat fall får du med hjälp av ”drag och släpp” applicera recepten från vår receptdatabas på objekten. 

Du ser direkt vad det kostar, vad du har kalkylerat och även svar på hur lång tid det tar att bygga. En digitaliserad BIM-process gör ditt arbete mycket mer effektivt och du kan fokusera på mer värdeskapande arbete istället för att mängda på ritningar och skriva in siffror i en kalkyl.

3. Alternativa lösningar

Tänk dig att du vill prova några olika alternativ. Vad skulle det kosta med en annan entré, har vi råd med en våning till, platsgjutet eller prefab? Med en digital BIM-process och smartare verktyg sker alla uppdaterade beräkningar automatiskt och på några minuter ser du hur dina ändringar påverkar tid och kostnad för projektet. Tänk på att detta gäller alla skeden i projektet, oavsett om det gäller projektutveckling eller bygghandlingsprojektering. 

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig för mer information!