Arkitekter för Arkitekter

Kostnadsfritt seminarium i Stockholm 6 maj i Bryggarsalen Konferens, Norrtullsgatan 12N, Stockholm. Kl 13 till 17 den 6 maj 2019. Registrering från kl 12:30.

I årets upplaga av Arkitekter för Arkitekter har vi bjudit in tre av Sveriges intressantaste arkitektkontor, petra gipp studio, Urban Design och Tengbom som berättar om sina projekt och hur de arbetar.

Vi visar även ett koncept där du kan prissätta din design på ett nytt, unikt sätt. Symetri visar hur BIMeye används av BAU arkitekter. IVL berättar om de kommande kraven på klimatdeklarationer och hur vi kan lösa detta på ett smidigt sätt.

Kom och bli inspirerad, informerad och träffa kollegor.UR PROGRAMMET

petra gipp studio

Emil Bäckström, Arkitekt

Formuleringar
Process, verktyg och språk - projekt av petra gipp studio

Lär mer om företaget här ››

Urban Design

Helena Glantz Arkitekt SAR/MSA

Infrastruktur som god granne

Erfarenheterna från storskaliga infrastrukturprojekt som Värtaverket har lett in Urban Design på oväntade vägar där man utforskar möjligheterna för hur infrastruktur kan berika staden estetiskt och tillföra nya användningsområden.

Läs mer om företaget här ››

Tengbom

Dennis Olofsson, Civilingenjör Arkitektur

P-Huset Mode | Skövde
Hur designar man en komplicerad fasad bestående av 12 761 st keramiska rörunder ett sent skede i detaljprojekteringen av ett helt nytt parkeringshus?
 
Dennis Olofsson från Tengbom, Karlstad berättar hur deras team kunde dra nytta av algoritmisk design för att kunna förverkliga ett fasadkoncept utöver det vanliga.

Lär mer om företaget här ››

BIMeye

BIMeye 3.0 - ny version med flera nyheter för ARCHICAD.

Vi går igenom nyheter i BIMeye 3.0 och visar på goda exempel från Bau Arkitekter i projektet Sthlm01 som är ett av de kontoren som använt BIMeye i flera projekt.

Vad kostar ett hus?

Har du någon gång ställt dig frågan, vad kommer detta projekt att kosta? Har du fått vänta i veckor på att få ett svar, där resultatet är över budget och ni måste göra ett omtag för att skära ner på kostnaderna? Då är du inte ensam.

Vi tänker om. Med vårt integrerade arbetsflöde med modellen i fokus, har vi skapat ett koncept där du kan prissätta din design på ett nytt, unikt sätt som gör dig betydligt mer effektiv på att besvara ovan frågor.

På Arkitekter för Arkitekter kommer vi att ge dig en inblick i detta arbetsflöde, både övergripande och LIVE.

Miljöinstitutet - IVL

Martin Erlandsson berättar om de kommande kraven på klimatdeklaration

Enligt förslaget ska alla byggprojekt från 2022 att behöva skapa en klimatdeklaration. För att möta framtidens krav och för att vi värnar om miljön och vår planet samarbetar vi med IVL. Vi har tillsammans tagit fram en lösning till Vico Office där du med en knapptryckning kan skicka över data från ditt projekt till BM för vidare klimatberäkningar.

Martin Erlandsson på IVL Svenska Miljöinstitutet, berättar om kraven och hur branschen kommer att behöva anpassa sitt sätt att arbeta

Från tidigare år

Hör och se Reiulf Ramstad från vårt seminarium i Stockholm 4 februari 2016.


Reiulf Ramstad har skapat några av Norges mest ikoniska byggnader och har uppnått bred internationell uppmärksamhet för sitt arbete med att förena forskning och praktik till en bärkraftig enhet.

Arkitekter för Arkitekter 2016